Maak je druk!

Workshop zeefdrukken,

Met deze mobiele zeefdrukkerij kan je op locatie ‘live’ zeefdrukken. Ik laat je ontdekken hoe je afdrukken maakt zonder printer. Je wordt zelf de printer. Je kunt ontwerpen maken naar aanleiding van een opdracht, een thema of je hebt zelf iets bedacht wat je graag zou willen drukken. Alles is mogelijk!

Zeefdruk is een sjabloon druktechniek. Er wordt gebruik gemaakt van een aluminium raam wat strak is opgespannen met een zeer dun gaas. Het fijne raster in het gaas bepaald hoeveel verf je er doorheen kunt drukken. Met behulp van verschillende materialen wordt een tekening, bijvoorbeeld een sjabloon, gedrukt op papier, maar ook op t-shirts, tassen, kussenslopen, servetten en vele andere vlakke ondergronden.

In de kist die ik heb meegebracht zit de gehele mini zeefdrukkerij. Alles wat we nodig hebben om te kunnen drukken, zeefdrukramen, papier, stiften, rakels en verf, schorten en een waslijn om papier of stof te drogen, snijmatten, scharen en printgereedschap, kortom alles wat we nodig hebben om te drukken zit in de “Maak je Druk” kist.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden met betrekking tot zeefdrukken op scholen. Drukken naar aanleiding van een thema, kunstprojecten, kerst, moederdag, kinderboeken week, van alles is mogelijk en ik denk graag mee!

Geschikt voor Basis (vanaf groep 4), Voortgezet en Speciaal Onderwijs, BSO, workshops op maat.

Nieuwsgierig geworden… neem dan gerust contact met me op!

Fleur d’Achard